Генералният секретар на ООН говори по време на брифинг, посветен

...
Генералният секретар на ООН говори по време на брифинг, посветен
Коментари Харесай

Гутериш: Войната в Сирия повдига въпроса за ефективността на разрешаването на конфликти

Генералният секретар на Организация на обединените нации приказва по време на брифинг, отдаден на десетата годишнина от войната в Сирия.
Антонио Гутериш съобщи, че войната в Сирия повдига въпроси по отношение на успеваемостта на интернационалното споразумяване на въоръжени спорове. Генералният секретар на Организация на обединените нации приказва по време на брифинг във връзка десетата годишнина от гражданската борба на територията на страната от Близкия изток.
 Как преди 10 години стартира кошмарът в Сирия Как преди 10 години стартира кошмарът в Сирия
В началото на март 2011 година започнаха първите митинги в град Дараа в Сирия, напомня Der Standard. Към средата на март се организираха пър...
" Очевидно е, че в случай че една война продължи 10 години, тогава актуалната интернационална система за сигурност не е ефикасна. Това дава основа за размисъл на всички заинтригувани страни. Това важи и за Организация на обединените нации и Съвета за сигурност ", сподели Антонио Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации.
Експертът акцентира, че интернационалните институции и механизми би трябвало да са ориентирани към влияние върху обстановката, в случай че тя се проточи толкоз дълго време. Гутериш е сигурен, че сега Организация на обединените нации и Съветът за сигурност нямат тези благоприятни условия.
Припомняме, че военният спор в Сирия стартира през 2011 година. През 2015 година съперниците на държавното управление бяха в покрайнините на Дамаск. Те бяха отблъснати от държавните сили, откакто Русия реши да окаже помощ на законните управляващи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР