Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви днес, че има

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви днес, че има
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН: Има връзка между климатичните промени и нашествието на скакалци в Източна Африка

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи през днешния ден, че има директна връзка сред измененията в климата и нашествието на скакалци в Източна Африка, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В навечерието на срещата на върха на Африканския съюз, която стартира на следващия ден в Адис Абеба, Гутериш сподели: "Има връзка сред климатичните промени и невижданата рецесия със скакалци, поразила Етиопия и Източна Африка. Затоплянето на моретата значи повече циклони, които основават прелестна размножителна среда за скакалците. Това се утежнява всеки ден ".

Нашествие на скакалци обрича на апетит Етиопия, Кения и Сомали

Настоящото навлизане на скакалци в страните от Източна Африка е най-масираното от 25 години насам. То може да докара до апетит в района, който така и така изпитва дефицит на храни. Нашествието на насекомите е обхванало Етиопия, Сомалия, Кения, Еритрея и Судан и заплашва да продължи към Уганда и Южен Судан.

На конференцията си Антониу Гутериш изрази безпокойствие във връзка неустойчивостта в субсахарския район Сахел и спора в Либия. Именно сигурността ще бъде съществена тематика на 33-ата среща на върха на Африканския съюз, означи ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР