Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че пандемията от

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че пандемията от
Коментари Харесай

Пандемията представлява възможност за промяна на градовете, вярва Гутериш

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че пандемията от корнавирус съставлява опция за смяна на градовете , осведоми ДПА.

" Градовете понесоха главната тежест на рецесията - доста с претрупани здравни системи, несъответстващи водоснабдителни и санитарни услуги, и други провокации ", сподели той във видеопослание и добави, че рецесията е " изобличила надълбоко вкоренени неравенства ".

" Сега е времето да преосмислим и да променим урбанизирания свят...И в този момент е нашият късмет да се възстановим по-добре посредством създаване на по-гъвкави, приобщаващи и устойчиви градове ", прикани Гутериш.

Според него отговорът против пандемията би трябвало да се заеме с неравенствата и да обезпечи обществена кохезия, такава като гарантиране на жилища на бездомниците.

Градските региони би трябвало да се стремят към зелено, гъвкаво и всеобхватно икономическо възобновяване, счита той и акцентира, че градовете към този момент са подобрили подвижността, сигурността и качеството на въздуха със основаване на нови велоалеи и зони за пешеходци.

" С фокусиране върху високо екологична промяна и разкриване на работни места, пакетите от тласъци могат да насочат растежа по еластичен път с ниски въглеродни излъчвания ", посочи Гутериш.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР