Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че е насърчен

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че е насърчен
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е обнадежден за срещата с Ким Чен-Ун

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че е поощрен от плануваната среща сред водачите на Съединени американски щати и Северна Корея. Датата към момента не е конкретизирана. Доналд Тръмп счита, че вероятно съглашение с Пхенян ще бъде положително за целия свят. Тръмп е взел решението самичък, без да се поучава с основни фигури в Белия дом. Севернокорейският водач Ким Чен Ун към момента не е направил коментар, написа Българска национална телевизия.

Сделката със Северна Корея е в развой и в случай че бъде довършена, ще бъде доста добре за целия свят. Времето и мястото следва да бъдат конкретизирани. В типичния си жанр, Доналд Тръмп избра Туитър с цел да разяснява идната среща с Ким Чен-ун. От Белия дом въпреки всичко прецизираха, че е допустимо и да не се стигне до среща, в случай че Пхенян не предприеме съответни дейности за нуклеарната си стратегия. Пред южнокорейски дипломати, Ким Чен-Ун е удостоверил, че Северна Корея е склонна на нуклеарно разоръжаване, само че няма разгласен период за това. Режимът обаче няма да организира ракетни тествания до момента в който тече подготовката за срещата.

Държавният секретар Рекс Тилърсън приключи визитата си в Африка и отпътува назад за Вашингтон, с цел да стартира подготовката по срещата.

Пекин прикани всички страни в спора да проявят благосклонност.

Конг Шаню, заместник-министър на външните работи на Китай: Последните събития несъмнено са прогрес по въпроса за обстановката на Корейския полуостров. Това е крачка напред, която интернационалната общественост очакваше. Следващата стъпка е както Китай и Съединените щати, по този начин и всички други страни, да продължат да си сътрудничат, с цел да запазим положителния звук.
На този стадий няма изясненост към изискванията, които севернокорейците ще имат по време на срещата, а в локалните медии даже не беше обявено, че такава ще има. Макар и при откриването на Олимпийските игри в Пьонгчанг, Северна и Южна Корея да излязоха дружно, при стартa на Параолимпиадата двете делегации дефилираха поотделно, откакто не се споразумяха под какъв байрак да бъдат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР