Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш сподели пред дипломати, че

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш сподели пред дипломати, че
Коментари Харесай

Гутериш обмислял да продаде резиденцията си в Ню Йорк, за да помогне на ООН

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш показа пред дипломати, че е обмислял съществено да продаде резиденцията си в Манхатън, с цел да помогне на организацията да преодолее сериозната бюджетна рецесия, съобщи Франс прес.

" Първото нещо, което направих, когато встъпих в служба, беше да се запитам дали мога да продам резиденцията ", сподели Гутериш, който застана отпред на Организация на обединените нации през януари 2017 година

По това време организацията преживяваше сериозна рецесия поради " дупка " в бюджета за миротворческите интервенции от 1,5 милиарда $ и още една " дупка " в цялостния си бюджет в размер на 492 милиона $ поради закъснели и неплатени суми от страна на страните членки.

Официалната резиденция на генералния секретар на Организация на обединените нации е къща на четири етажа с градина с аспект към Ийст Ривър, в шикозния квартал Сътън в Манхатън. Тя е била дарена на организацията от милиардер през 1972 година и цената ѝ се прави оценка на няколко десетки милиона $.

Гутериш изясни, че бързо е открили, че споразуменията, подписани сред Организация на обединените нации и Съединени американски щати, страната-домакин на международната организация, не му разрешавали да продаде това влиятелно имущество.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР