Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш смята Международния договор за

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш смята Международния договор за
Коментари Харесай

ООН защити Международния договор за търговията с оръжие

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш счита Международния контракт за търговията с оръжие за единствения транспарантен инструмент в тази сфера, изключително значим в интервал на международно напрежение. Това се показва в публикувано в петък изказване на генералния секретар на Организация на обединените нации по отношение на отхвърли на Съединени американски щати от ратификацията на документа, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Договорът за търговията с оръжие е единственият международен документ, ориентиран към увеличение на прозрачността и контрола над интернационалната търговия с оръжие, се споделя в изказването на Гутериш. Той е изключително значим в този момент, когато следим увеличение на интернационалното напрежение, отбелязва Гутериш.

Генералният секретар на Организация на обединените нации показва също, че договорът е значим стадий в напъните за застраховане на отговорността в търговията с оръжие.

Снощи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че ще изиска от Сената да не ратифицира контракта, който бе подписан през 2013 година от неговия предходник Барак Обама. Американският президент разгласи също желание да уведоми Организация на обединените нации за отхвърли на Съединени американски щати.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР