Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш ще посети Анкара, преди

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш ще посети Анкара, преди
Коментари Харесай

Гутериш пристига в Турция в понеделник

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш ще посети Анкара, преди да отиде в Москва идната седмица, с цел да се срещне с съветския президент Владимир Путин , а по-късно за Украйна за диалози с президента Володимир Зеленски.

Това се споделя в изказване на Организация на обединените нации от събота, представено от " Ройтерс ".
 Антонио Гутериш желае без значение следствие на убийствата на цивилни в Буча Обновена
Антонио Гутериш желае без значение следствие на убийствата на цивилни в Буча

Съветът за сигурност ще заседава във вторник

Гутериш ще посети турската столица в понеделник, където ще бъде признат от президента Реджеп Ердоган, се споделя в изказването .

Говорителят Ери Канеко заяви по време на брифинг в петък, че Гутериш ще отиде в Москва във вторник и ще се срещне с Путин, както и ще има работна среща и обяд с съветския външен министър Сергей Лавров .
 Гутериш желае среща с Путин и Зеленски
Гутериш желае среща с Путин и Зеленски

Генералният секретар на Организация на обединените нации вижда миг на огромна заплаха и последици



Организацията на обединените народи също по този начин съобщи в петък, че Гутериш ще се срещне в четвъртък със Зеленски, външния министър Дмитро Кулеба и чиновници на организациите на Организация на обединените нации, с цел да обсъдят увеличението на напъните за филантропична помощ.

Припомняме, че на 20 април Гутериш разгласи, че желае да организира диалози с съветския президент Владимир Путин и украинския президент Володимир Зеленски

Гутериш също по този начин прикани за четиридневна филантропична пауза за православния Великден в боевете в Украйна, която да стартира в четвъртък, с цел да се даде опция за безвредно прекосяване на цивилни жители от зоните на спора и за снабдяване на филантропична помощ в мощно засегнатите региони.

Русия бе наказана от други държави-членки на Организация на обединените нации, като болшинството народи гласоподаваха в Общото заседание за наказание на Москва като подстрекател на войната и за преустановяване на присъединяване на Русия в Съвета по правата на индивида заради изказвания за тежки нарушавания на правата на индивида.
 Гутериш прикани за 4-дневно помирение в Украйна за православния Великден
Гутериш прикани за 4-дневно помирение в Украйна за православния Великден

За отваряне на филантропични коридори за цивилни, които да изоставен рискови региони

Русия заема непрекъснато място в петчленния Съвет за сигурност на Организация на обединените нации и употребява правото си на несъгласие, с цел да отхвърли напъните за търсене на отговорност за нашествието й в Украйна.

Турция игра значима посредническа роля за решение на спора Русия - Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР