Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова всички държави по

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова всички държави по
Коментари Харесай

ООН призова всички страни на помощ на СЗО срещу пандемията

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани всички страни по света да поддържат Световната здравна организация (СЗО) в битката против пандемията.

По-рано Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи, че страната ще напусне СЗО през юли 2021 година Говорителят на Държавния департамент Морган Ортагъс съобщи, че СЗО се е провалила освен по време на пандемията, само че и в други изключителни обстановки, не е провела промени, в това число не е посочила „ самостоятелност от китайската комунистическа партия “.

" Призовавам всички държави-членки да се поддържат взаимно, както и да поддържат системата на Организация на обединените нации за справяне с провокациите на нашето време, в това число оправянето с актуалната здравна рецесия. Ясно заявих, че СЗО се нуждае от поддръжката на държавите-членки в този сериозен миг в битката против COVID-19 ", сподели Гутериш в изявление за РИА Новости.

По последни данни на СЗО в света са открити над 28.9 милиона случая на зараза, а над 922 хиляди души са умряли.

- Не всички в Китай ще би трябвало да се имунизират против COVID-19 , приоритет би трябвало да имат служащите от фронтовата линия и високорисковото население.

Такова мнение е изразил Гао Фу, шеф на Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите, оповестява държавната осведомителна организация China News Service, представена от CNN и БГНЕС.

Понастоящем няма потребност от всеобща имунизация, макар че това може да се промени, в случай че се появи съществено огнище, счита Гао. Ваксината ще получат медицинските служащи, китайски жители, работещи в чужбина в рискови зони, както и хора, работещи в гъста, високорискова среда, като заведения за хранене, учебни заведения или в областта на услугите.

Гао е предизвестил, че имунизацията към момента е в развой на разработка и има огромна заплаха от странични резултати. „ Научните проучвания са доста непоколебим развой, би трябвало да дадем на учените малко повече време “, показал е той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР