Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова властите по света

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова властите по света
Коментари Харесай

Скок на домашното насилие по света заради самоизолацията

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани управляващите по света да вземат спомагателни ограничения за отбрана на дамите от домашно принуждение в изискванията на обществена и домашна изолираност.
„ Насилието не е единствено по бойните полета “, съобщи Гутериш в изказване и видео послание на няколко езика, сходен на апела му за прекратяването на споровете на света в изискванията на пандемията от COVID-19.
„ За доста дами и девойки опасността е там, където те би трябвало да се усещат най-безопасно – в личните си домове. В последните няколко седмици социално-икономическият напън и страховете набъбнаха, и ние сме очевидци на световно нарастване на домашното принуждение “, предизвестява генералният секретар на Организация на обединените нации.
Гутериш прикани националните държавни управления да вземат превантивни ограничения против домашното принуждение върху дамите, като тези ограничения да са част от тактиките им за справяне с епидемията.
В Индия към този момент има двоен скок на случаите на домашно принуждение още в първата си седмица на карантината в страната, по данни на Националната комисия за дамите.
Във Франция случаите на домашно принуждение са нарастнали с една трета в границите на седмица от националната карантина на страната, оповестяват френските управляващи. В Австралия пък регистрират 75% скок на онлайн търсене за поддръжка на жертви на домашно принуждение.
Гутериш моли за „ алармиращи системи “ в аптеки и хранителни магазини, както и безвредни способи дамите да търсят поддръжка и да пускат сигнали, без техните насилници да схванат.
„ Заедно би трябвало и можем да предотвратим насилието на всички места, от бойните зони до домовете на хората, до момента в който се борим да победим COVID-19”, добави той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР