Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова страните в сирийския

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова страните в сирийския
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН се тревожи от последиците от турската операция в Североизточна Сирия

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани страните в сирийския спор да позволяват своите разлики посредством мирни средства, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на представителя на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик.

По думите му генералният секретар на Организация на обединените нации приканва за " оптималната умереност " и е " съществено угрижен " от турската инвазия в Сирия. Дюжарик сподели, че сраженията, които не престават от шест дни, са довели, съгласно известията, до доста цивилни жертви и до разселването на минимум 160 000 цивилни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Генералният секретар на Организация на обединените нации е подчертал, че всяка военна интервенция би трябвало да подхожда напълно на интернационалното право, а цивилните и гражданската инфраструктура да бъдат предпазени.

Гутериш също по този начин е изразил " сериозна паника " от последствията от допустимо несъзнателно освобождение на бойци на " Ислямска страна " вследствие на военните интервенции. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР