Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова политическите сили във

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова политическите сили във
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН призова за диалог във Венецуела, за да бъде избегната катастрофа

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани политическите сили във Венецуела към разговор, с цел да се избегне злополука в страната, оповестиха Франс прес и ТАСС.

"Надяваме се, че разговорът е вероятен. Това е належащо, с цел да се избегне ескалация, водеща към спор, който ще стане злополука за популацията на страната и за района ", съобщи Гутериш в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос.

"Ние сме разтревожени от обстановката във Венецуела и страданията на популацията на тази страна ", добави шефът на Организация на обединените нации в изявление, публикувано посредством Facebook.

Вчера опозиционният водач и ръководител на доминираното от опозицията Национално заседание Хуан Гуайдо се разгласи за краткотраен президент на Венецуела, отправяйки предизвикателство против настоящия държавен глава Николас Мадуро.

В отговор на въпрос за дейностите на Съединени американски щати и редица други страни, признали Гуайдо за изпълняващ длъжността президент на Венецуела, Гутериш съобщи, че суверенните държавни управления могат да решат кой от двамата е законният президент, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР