Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш приветства постигнатото споразумение между

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш приветства постигнатото споразумение между
Коментари Харесай

Гутериш приветства споразумението за Идлиб

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш приветства постигнатото съглашение сред президентите на Русия и Турция за сирийската провинция Идлиб, съобщи РИА Новости, като цитира изказване на Гутериш.

Генералният секретар на Организация на обединените нации приветства постигнатото на 17 септември съглашение сред президента на Русия Владимир Путин и президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган за основаване на демилитаризирана буферна зона в региона на Идлиб, с което би трябвало да бъде предотвратена широкомащабна военна интервенция и да бъде нормализирана обстановката за милиони жители, се споделя в изказването.

Гутериш прикани всички страни в Сирия да сътрудничат за осъществяване на постигнатото съглашение и да " обезпечават безвреден филантропичен достъп " до всички региони по най-кратките направления.

Генералният секретар на Организация на обединените нации акцентира нуждата от скорошни дейности за отстраняването на главните аргументи за спора в Сирия и за изработването на дълготрайно политическо решение в сходство с резолюция 2254 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, е посочено още в текста.

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган се договориха да основат от 15 октомври демилитаризирана зона (в сирийската провинция Идлиб) по линията на прикосновение на държавните войски на Сирия и въоръжената съпротива.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР