Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш отправи остри критики към

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш отправи остри критики към
Коментари Харесай

Антониу Гутериш: Петролните гиганти са отговорни за големите лъжи за климата

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш насочи остри рецензии към колосите в областта на изкопаемите горива за пренебрегването на личните им изследвания за климата, обвинявайки нефтената и газовата промишленост, че се стреми да разшири производството, макар че знае „ доста добре “, че техният бизнес модел е несъответстващ с оцеляването на хората, съобщи Си Ен Би Си.

„ Някои компании от Big Oil продадоха огромната неистина “, упрекна Гутериш по време на особено послание на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария. „ И сходно на тютюневата промишленост, те би трябвало да бъдат подведени под отговорност “, добави той.

Неговите мнения идват малко откакто проучването сподели по какъв начин Exxon Mobil, една от най-големите петролни компании в света, предвижда с акуратност развиването на световното стопляне още през 70-те години на предишния век, само че по-късно в продължение на десетилетия обществено оспорва климатичната просвета и  подхваща дейности, противоречащи на резултатите от прочуването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР