Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш открива 74-тата сесия на

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш открива 74-тата сесия на
Коментари Харесай

Гутериш открива Общото събрание на ООН седмица преди ежегодния дебат

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш открива 74-тата сесия на Общото заседание на международната организация в Ню Йорк, осведоми ДПА.

Шефът на организацията ще посрещне новия ръководител на Общото заседание на Организация на обединените нации Тиджани Мухамед-Банде от Нигерия . По традиция новата сесия стартира една седмица преди годишния спор в Генералната асамблея със международните водачи, който стартира на 24 септември.

В бързо изменящия се свят, където човешките проблеми са " все по-взаимосвързани ", Генералната асамблея е " нашата универсална платформа за създаване на консенсус за общото положително ", разгласи Гутериш в края на 73-тата сесия в понеделник.

" От климатичната рецесия до мигрантските потоци и растящото неравноправие, от вълните на назадничавост до обуздаването на технологиите за положително, едно нещо е несъмнено: световните проблеми изискват световни решения ", добави той.

74-тата сесия ще бъде управлявана от Мухамед-Банде , който ще остане на най-вече церемониалния пост една година.

Мухамед-Банде поема поста от Мария Фернанда Еспиноса от Еквадор, четвъртата жена, водила Общото заседание на Организация на обединените нации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР