Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди използването на смъртоносна

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди използването на смъртоносна
Коментари Харесай

ООН осъди репресиите в Мианмар

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш осъди потреблението на смъртоносна мощ в Мианма, където през вчерашния ден силите за сигурност откриха огън по протестиращи против държавния прелом, съобщи Франс прес. ”Използването на смъртоносна мощ, на закани и тормоз против мирни протестиращи е недопустимо ”, съобщи още Гутериш в Туитър.
Двама протестиращи бяха убити през вчерашния ден в централния град Мандалей, а към 30 други бяха ранени. Това е най-тежкият конфликт от преврата на 1 февруари насам.

Франция също осъди потреблението на принуждение против мирни протестиращи, съобщи Ройтерс. " Насилието, осъществено в Мандалей, е недопустимо ", се споделя в оповестено през вчерашния ден изказване на френското външно министерство.

Инцидентът се е случил на митинги покрай корабостроителницата в града. Единият погубен е бил прострелян в главата, а различен - в гърдите, съобщи организация Киодо. Около 20 други са потърпевши.

Според управляващите в Мианма един служител на реда е умрял от пострадвания, получени по време на митинг. С това общият брой на починалите по време на митингите доближи 4, отбелязва Киодо.

Сингапурското външно министерство също порица силите за сигурност на Мианма и ги прикани към въздържаност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР