Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш обяви, че е дълбоко

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш обяви, че е дълбоко
Коментари Харесай

Хафтар заявил пред Гутериш, че операцията към Триполи ще продължи

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш разгласи, че е " надълбоко смутен " след срещата с либийския пълководец Халифа Хафтар в Либия в опит да предотврати възобновяване на гражданската война, осведоми " Ройтерс ".

Вчера силите на Хафтар, който управлява Източна Либия, започнаха нахлуване към столицата, където е приетото от интернационалната общественост държавно управление.

" Напуснах Либия тъжен и надълбоко смутен. Все още се надявам, че е допустимо да се избегне кървясъл конфликт към Триполи ", написа Антониу Гутериш в " Туитър ".

Организация на обединените нации е зает за намиране на политическо решение, каквото и да се случи, Организация на обединените нации се ангажира да поддържа либийския народ, добави той.

Телевизия " Ал Арабия " осведоми, че Хафтар е споделил пред шефа на международната организация, че интервенцията ще продължи до цялостния погром на тероризма.

Триполи е крайната цел на паралелното държавно управление на Хафтар в Източна Либия. През 2014 година той събра някогашни бойци от армията на Муамар Кадафи и по време на тригодишна борба съумя да превземе град Бенгази. Тази година силите му превзеха петролните залежи в Южна Либия.

Ескалацията изненада Организация на обединените нации. Тази седмица Гутериш посети Триполи, с цел да помогне за организирането на конференция за национално помиряване, която е планувана за по-късно този месец. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР