Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш не заслужава да ръководи

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш не заслужава да ръководи
Коментари Харесай

Израелският външен министър: Гутериш не заслужава да ръководи ООН

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш " не заслужава " да управлява Организацията на обединените народи, съобщи през днешния ден израелският външен министър Ели Коен , представен от Франс прес и Ройтерс.

" Гутериш не заслужава да е отпред на Обединените народи. Гутериш не насърчи какъвто и да било кротичък развой в региона... Смятам, че Гутериш, сходно на всички свободни страни, би трябвало да съобщи високо и ясно : " Освободете Газа от " Хамас " . Всички споделиха, че " Хамас " са по-лоши от " Ислямска страна ". Защо той не може да го каже? ", запита Коен на конференция в централата на Организация на обединените нации в Женева, където се срещна с ръководители на Световната здравна организация (СЗО), на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК), както и с родственици на израелски заложници.

Изявлението на министъра е нова рецензия от страна на Израел към международната организация и то в миг, когато тя скърби за загубата на над 100 свои чиновници, починали в Газа.
Червеният кръст не се е срещал с хората, взети за заложници от " Хамас " при нападението в Израел , съобщи Коен след диалог с председателката на МКЧК.

" Тук съм с министъра на опазването на здравето и фамилиите, имахме среща с председателката на МКЧК. До момента никой не се е срещнал със заложниците. Нямаме никакво доказателство, че са живи ", означи той на конференцията. " Доставихме храна, вода и медикаменти в Газа, само че до през днешния ден никой от заложниците ни не се е срещал с Червения кръст ", добави той.

По данни на израелската войска при невижданата офанзива на Хамас на израелска територия на 7 октомври в линията Газа са били отведени като заложници към 240 души.
Присъстващи на конференцията в Женева близки на някои от заложниците демонстрираха видеоклипове и фотоси на родствениците си.

МКЧК акцентира, че не престава да отстоява идеята на заложниците, отвлечени в Газа, основно посредством директни контакти с " Хамас " и с хора, които имат въздействие върху страните в спора.

Организацията уточни, че продължава да търси информация за заложниците и тяхното здравословно положение, като се пробва да обясни и ориста на изчезналите лица.
Израелският външен министър съобщи, че Червеният кръст би трябвало да бъде " по-настойчив и по-ясен в изказванията си и да упражнява по-силен напън ".

" Ще продължим тази война, до момента в който не отстраняваме " Хамас " и не си върнем всички заложници ", съобщи Коен, твърдейки, че Израел няма да прекрати  бойните дейности, до момента в който не бъдат реализирани тези две цели.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР