Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза днес на руския

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза днес на руския
Коментари Харесай

Гутериш на Лавров : ООН е готова да спасява човешки живот в Мариупол

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш сподели през днешния ден на съветския външен министър Сергей Лавров, че е подготвен напълно да активизира ресурсите на организацията за избавяне на човешки живот и евакуация на хора от обсадения украински град Мариупол, съобщи Ройтерс.

" Хиляди цивилни изпитват остра потребност от животоспасяваща филантропична поддръжка, а доста са се евакуирали ", сподели Гутериш на взаимна конференция с съветския външен министър Сергей Лавров.

" Организация на обединените нации е подготвена напълно да активизира своите човешки и логистични запаси, с цел да помогне за спасяването на живота на хората в Мариупол ", сподели генералният секретар на Организация на обединените нации и предложи координирана работа с Червения кръст, с цел да се разреши на укриващите се в завода " Азовстал " в Мариупол да го изоставен.

Засягайки тематиката за хипотетични военни закононарушения в Украйна, Гутериш сподели, че е смутен, и че въпросът изисква без значение следствие.

Русия е " подготвена да сътрудничи " с Организация на обединените нации за " облекчение " на ситуацията на цивилните в Украйна, увери през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров.

" Нашата кардинална цел е да пазиме цивилното население. Готови сме да сътрудничим с нашите сътрудници от Организация на обединените нации за облекчение на страданията на цивилното население ", сподели на взаимната конференция Лавров, представен от Франс прес.

Министърът отхвърли предлагането на Киев за осъществяване на мирни договаряния в Мариупол и сподели, че е прекомерно рано да се приказва за това кой да посредничи във вероятни договаряния.

Лавров добави, че Русия е ангажирана с дипломатическо решение посредством договаряния с Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР