Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза, че липсата на

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза, че липсата на
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН зове за смели и спешни решения срещу климатичните промени

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш сподели, че неналичието на силн о водачество е виновна за неуспеха на света във взимането на твърди решения в битката с климатичните промени, съобщи Асошиейтед прес.

Пред водачи от целия свят, събрали се през днешния ден в Ню Йорк, с цел да разискват климатичните промени, Гутериш сподели, ч е до момента в който не бъде преобърната актуалната наклонност в излъчванията на парникови газове до 2020 година, то ще бъде невероятно да се извърши задачата за опазване на световното стопляне под 1,5 градуса по Целзий.

Целта бе заложена в контракта от Париж за климата. Но Организация на обединените нации споделя, че поетите от държавните управления по света задължения до момента водят до една трета от нужното редуциране на излъчванията на парникови газове.

Гутериш добави, че " на нас ни липсват мощни водачи, които да вземат смели решения, нужни, с цел да слагат нашите стопански системи и общества на пътя на нисковъглеродния напредък и климатичната резистентност " . Той прикани за завършек на дотациите за изкопаеми горива, за прекосяване към възобновими сили и към реалистични въглеродни налози и други сходни ценови ограничения, целящи да ориентират икономическите играчи към нисковъглеродни решения.

Гутериш сподели, че загубите от стихийни бедствия, свързани с изменението на климата , са достигнали през 2017 година 320 милиарда $, съобщи ТАСС.-->

Той сподели, че за решение на казуса с климатичните промени и световното стопляне през септември следващата година ще бъде проведена среща на върха за климата, на която се възнамерява активизирането на запаси и дейности в страните по света.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР