Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза, че е разочарован

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза, че е разочарован
Коментари Харесай

Разочарование и тъга след конференцията за климата в Мадрид

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш сподели, че е отчаян от резултата на Конференцията за климатичните промени (COP-25) в Мадрид, заяви Асошиейтед прес.

Преговорите в Мадрид завършиха в неделя, като договарящите отложиха за следващата година основното решение по какъв начин да контролират международния пазар за въглеродни излъчвания.

Гутериш съобщи, че " интернационалната общественост пропусна значима опция да покаже по-голяма упоритост за понижаване на следствията, акомодация и финансиране за преодоляване на климатичната рецесия. Ние не би трябвало да се предаваме и няма да се предадем. "

В заключителната декларация се приказва за " незабавна потребност " да се понижат излъчванията на парникови газове в сходство с Парижкото съглашение от 2015 година Но в нея отсъства категорично условие страните следващата година да внесат по-амбициозни оферти за задачите за парниковите излъчвания - нещо, за което упорстваха разрастващите се страни и природозащитниците.

Министърът на околната среда на Чили Каролина Шмид, която председателстваше конференцията, съобщи, че е " натъжена ", че не е реализирано съглашение за разпоредбите на интернационалната търговия с въглеродни излъчвания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР