Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изтъкна значението на мултилатерализма,

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изтъкна значението на мултилатерализма,
Коментари Харесай

Гутериш откри 74-та сесия на Общото събрание на ООН

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш посочи смисъла на мултилатерализма, откривайки 74-та сесия на Общото заседание на международната организация в Ню Йорк, заяви ДПА.

Както е по традиция, новата сесия стартира една седмица преди началото на дебатите на 24 септември с присъединяване на международните водачи, отбелязва организацията.

В един бързо изменящ се свят, където проблемите на човечеството са все по-взаимносвързани, "ние би трябвало да убедим хората, че Обединените народи са от голяма важност за всички и че мултилатерализмът предлага действителни решения на световните провокации ", съобщи Гутериш.

"Прозрачността, разговорът и по-голямото съгласие са основни за намаляването на недоверието " сред страните, добави генералният секретар на Организация на обединените нации. Той означи, че "Общото заседание е неповторим и нужен конгрес, където светът може да се сплоти, с цел да реализира прогрес в решаването на чувствителни и значими въпроси ".

Тазгодишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации ще бъде управлявана от нигериеца Тиджани Мухамад-Банде, който ще заема този най-вече параден пост в продължение на година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР