Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази днес силно безпокойство

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази днес силно безпокойство
Коментари Харесай

Човешките права по света са в отстъпление, предупреждава ООН

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш изрази през днешния ден мощно безпокойствие от разрастващата се ксенофобията, расизъм и непоносимост, и предизвести, че човешките права губят почва по света, съобщи Асошиейтед прес.

При откриването на 40-ата сесия на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева Гутериш сигнализира, че гражданското общество се свива, а публицисти и деятели стават цел на нападки и принуждение. През последните три години са убити над 1000 публицисти и правозащитници, сподели той.

Всяка седмица през 2018 година е имало приблизително четирима убити екоактивисти, означи генералният секретар.

"Длъжни сме да създадем повече, с цел да защитим бранителите и да сложим завършек на репресиите против тези, които приказват намерено за злоупотребите с правата им ", сподели Гутериш.

Не би трябвало да поносим възмутителната и почни цялостна безотговорност за закононарушенията против публицисти и деятели, защитаващи човешките права и свободите, акцентира той, представен от ТАСС.

Гутериш изрази паника също от икономическото неравноправие и предизвести, че се злоупотребява с данните и технологиите за лицево различаване.

Участниците в сесията, която продължава до 22 март, ще прегледат положението на правата и свободите в към 30 страни, измежду които Украйна, Венецуела и Сирия. Ще бъдат разисквани тематики като отбраната на децата от принуждение, спазването на правата на индивида при битката с тероризма и предотвратяването на изтезанията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР