Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази дълбоко разочарование от

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази дълбоко разочарование от
Коментари Харесай

Гутериш призовава за диалог след отменената среща Тръмп - Ким Чен-ун

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш изрази надълбоко отчаяние от анулацията на плануваната среща идващия месец сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун, оповестява " Ройтерс ".

Той прикани страните да продължат разговора си по този начин, че да " намерят път към мирното нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров ".

 Тръмп анулира срещата с Ким Чен-ун
Тръмп анулира срещата с Ким Чен-ун

Обяснява му, че американските нуклеарни благоприятни условия са толкоз големи и могъщи, че се моли на Бог, в никакъв случай да не се употребяват

Гутериш обрисува и визия за световно разоръжаване. " Живеем в рискови времена. Напрежението от Студената война се е завърнало - в един свят, който е по-сложен ", разяснява той на конференция в Женевския университет и добавя, че огромна част от присъстващите не са родени когато завършва Студената война.

Гутериш изяснява, че водачите са имали отговорността да минимизират риска от смъртоносни оръжия и добавя, че разоръжаването е грижа на всяка страна и би трябвало да обгръща всяко оръжие, " от ръчни гранати до водородни бомби " .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР