Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова правителствата да засилят

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова правителствата да засилят
Коментари Харесай

Гутериш зове за засилена борба и с домашното насилие по време на пандемията


Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани държавните управления да засилят битката против домашното принуждение поради всеобщата изолираност, провокирана от пандемията с ковид, съобщи БГНЕС.

“Насилието не се лимитира единствено до бойните полета. Много дами и девойки са застрашени там, където би трябвало да бъдат най-сигурни – в личните си домове ”, сподели Гутериш.

Според него през последните седмици с възходящия стопански и обществен напън се следи „ ужасяващо световно повишаване на случаите на домашно принуждение “.

„ В някои страни броят на дамите, които се обръщат към услуги за поддръжка, се е удвоил “, сподели Гутериш.

„ Настоятелно приканвам всички държавни управления да включат разпореждания за попречване на насилието над дами и обезщетяването на дамите, които са станали жертва на домашно принуждение в националните си проекти за битка с COVID-19 “, сподели генералният секретар на Организация на обединените нации.

Според него е належащо да се усилят средствата за услуги за онлайн поддръжка и организациите на гражданското общество. Гутериш счита, че е належащо да се подсигурява, че правосъдните системи ще не престават безкомпромисно да преследват причинителите на такива закононарушения.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР