Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова правителствата да засилят

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова правителствата да засилят
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН вижда огромен скок на домашното насилие по света

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани държавните управления да засилят битката против домашното принуждение поради всеобщата изолираност, провокирана от пандемията с ковид.
" Насилието не се лимитира единствено до бойните полета. Много дами и девойки са застрашени там, където би трябвало да бъдат най-сигурни - в личните си домове ", сподели Гутериш, съобщи БГНЕС.
Според него през последните седмици с възходящия стопански и обществен напън се следи " ужасяващо световно повишаване на случаите на домашно принуждение ".
" В някои страни броят на дамите, които се обръщат към услуги за поддръжка, се е удвоил ", твърди Гутериш.
" Настоятелно приканвам всички държавни управления да включат разпореждания за попречване на насилието над дами и обезщетяването на дамите, които са станали жертва на домашно принуждение в националните си проекти за битка с COVID-19 ", сподели генералният секретар на Организация на обединените нации.
Според него е належащо да се усилят средствата за услуги за онлайн поддръжка и организациите на гражданското общество. Гутериш счита, че е належащо да се подсигурява, че правосъдните системи ще не престават безкомпромисно да преследват причинителите на такива закононарушения.
Още: " Оптимистични вести от Италия за ковид, само че като цяло по света ситуацията е тежко "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР