Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш предупреди, че световните конфликти

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш предупреди, че световните конфликти
Коментари Харесай

Шефът на ООН призова: Конфликтите по света да бъдат прекратени

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш предизвести, че международните спорове би трябвало да приключат неотложно. По думите му пандемията от COVID-19 освен заплашва напредъка в битката против глада и бедността в международен мащаб, само че и задълбочава съществуващите спорове, както и ще насърчи появяването на нови.
Гутериш сподели на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че последният му апел от 23 март за неотложно преустановяване на огъня във всички спорове на планетата, с цел да се помогне на човечеството в битката с пандемията на ковид, докара до редица образци за понижаване на споровете и преустановяване на военните интервенции.
" За страдание, в доста случаи пандемията не беше задоволителна причина противниковите страни да се спогодят за непрекъснато преустановяване на огъня и прекъсване на военни дейности ", добави генералният секретар на Организация на обединените нации, представен от международните организации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР