Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш обяви създаването на независима

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш обяви създаването на независима
Коментари Харесай

Ръководителят на ООН назначава независима група за оценка на UNRWA

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш разгласи основаването на самостоятелна група за оценка на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци (UNRWA).

Хуманитарната организация беше подложена на остри рецензии поради обвинявания от Израел, че 12 от чиновниците й са взели участие в офанзивите на Хамас против Израел на 7 октомври.

Повече от дузина страни – в това число Съединените щати, Германия, Обединеното кралство и Швеция – стопираха финансирането на организацията.

Независимият панел ще бъде управителен от някогашния френски външен министър Катрин Колона, която ще работи с три европейски проучвателен организации, се споделя в изказване на Организация на обединените нации.

Целта на следствието е да „ оцени дали организацията прави всичко по силите си, с цел да обезпечи индиферентност и да отговори на обвиняванията за съществени нарушавания, когато са направени “.

Европейските проучвателен групи, работещи по самостоятелната оценка, са Институтът Раул Валенберг в Швеция, Институтът Chr Michelsen в Норв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР