Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш коментира, че враждуващи в

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш коментира, че враждуващи в
Коментари Харесай

ООН: Враждуващи в 11 държави обмислят прекратяване на огъня

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш разяснява, че враждуващи в 11 страни са дали отговор позитивно на апела му за световно преустановяване на огъня за справяне с пандемията на ковид, оповестява АП.

Но има големи компликации пред превръщането на думите в мир . Боеве ескалират в огромни спорове, в това число Йемен, Либия и Афганистан.

Гутериш прикани всички държавни управления, групи и хора с въздействие " да упорстват и да оказват напън на бойците по света да смъкват оръжията ". Той назова потребността незабавна, тъй като COVID-19 в този момент се насочва към всички конфликтни области.

Гутериш сподели на брифинг в централния щаб на Организация на обединените нации в Ню Йорк в петък, че апелът му се корени в признанието, че " през днешния ден би трябвало да има единствено една борба в нашия свят: нашата споделена борба против COVID-19 ".

Ръководителят на Организация на обединените нации уточни възходящ брой единодушия за преустановяване на огъня от 70 страни , гражданско общество, религиозни водачи, в това число папа Франциск, и повече от един милион души в онлайн апел.

Той съобщи, че страните в спорове в Камерун, Централноафриканската република, Колумбия, Либия, Мианмар, Филипините, Южен Судан, Судан, Сирия, Украйна и Йемен също са изразили своето единодушие с апела .

Но Гутериш добави: " Има големи усложнения с използването, защото споровете се разпалват от години, недоверието е надълбоко, с доста провокации и доста съмнения . "
 Организация на обединените нации: Преодоляването на Covid-19 би трябвало да докара до по-добър свят
Организация на обединените нации: Преодоляването на Covid-19 би трябвало да докара до по-добър свят

Според Гутериш единствено единен светът може да се изправи с пандемията от Covid-19
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР