Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш назначи пенсиониран кувейтски вицеадмирал

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш назначи пенсиониран кувейтски вицеадмирал
Коментари Харесай

ООН назначи нов координатор на инициативата за зърно

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш назначи пенсиониран кувейтски вицеадмирал за координатор на Черноморската самодейност за зърно, която ще ръководи доставките на зърно от разкъсваната от войната Украйна.

Абдула Абдул Самад Дашти ще оказва помощ за координирането на петмесечната интервенция на Турция, Украйна, Русия и Организация на обединените нации, с цел да се подсигурява, че доставките на зърно, маслодайни семена, торове и други селскостопански артикули могат да стигнат безвредно до пазарите от Черно море.

Износът от Украйна беше пресечен, откакто силите на Москва нахлуха в страната през февруари.

Това докара до внезапно повишаване на цените на селскостопанските артикули в целия свят, като изключително мощно засегна вносителите на пшеница в Близкия изток и Африка.

През юли Организация на обединените нации, Турция, Русия и Украйна се споразумяха да разрешат възобновяването на доставките от украинските пристанища.

Инициативата също по този начин разреши на Русия да изнася храни и торове през Черно море, които също са от решаващо значение за международното селско стопанство, без да се опасява от наказания.

Дашти наследява суданеца Амир Махмуд Абдула, който изпълняваше длъжността координатор на Организация на обединените нации от август.

Дашти се пенсионира през 2021 година от кувейтските въоръжени сили и има 40-годишен опит в " морските интервенции, водачеството и ръководството, както в границите на Кувейт, по този начин и в многонационални интервенции ", се споделя в изказване на офиса на Гутериш.

От 2019 година до 2020 година той е бил военно аташе по защитата на Кувейт в Белгия и представител на Кувейт в НАТО.

В рамките на Черноморската самодейност от Украйна са изнесени повече от 14 млн. тона зърно, съобщи на 15 декември Ребека Грийнспан, началник на Агенцията на Организация на обединените нации за търговия и развиване. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Ню Йорк / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР