Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш нарече неприемлива съпротивата на

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш нарече неприемлива съпротивата на
Коментари Харесай

Гутериш: Съпротивата на Израел за създаването на палестинска държава е неприемлива

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш назова неприемлива съпротивата на Израел против основаването на самостоятелна палестинска страна. Това съобщи организация Ройтерс.

Освен това той осъди военната намеса в линията Газа и убийството на цивилни жители. Той акцентира, че броят на жертвите е невиждан.

" Това е сърцераздирателно и извънредно недопустимо. Близкият изток е огън, би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да предотвратим разпалването на спор в целия район. ", уточни Генералният секретар на Организация на обединените нации.

Гутериш акцентира, че отводът да се одобри решението за две страни за израелци и палестинци е изцяло недопустим. По думите му това ще удължи за неопределен срок спора , който се е трансформирал в съществена опасност за световния мир и сигурност.

Израел стартира своята атака в Газа след  на 7 октомври. В резултат на военната интервенция на Израел починаха над 25 000 палестинци, множеството от които цивилни. 2,3 милиона души пък бяха разселени.
 Нетаняху изключва основаването на палестинска страна
Нетаняху изключва основаването на палестинска страна

Обеща да продължи с офанзивата в Газа до цялостна победа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР