Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш изрази тревогата си от

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш изрази тревогата си от
Коментари Харесай

Световни лидери, политици и журналисти почетоха паметта на Виктория Маринова

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш изрази паниката си от убийството на българската журналистка Виктория Маринова и чака заключенията на следствието, разгласи негов представител. Председателят на Комисията по правораздаване и вътрешни работи в Европарламента Клод Моралес е помолил шефа на Европол Катрин Де Бол, в случай че България изиска помощ в следствието, да й бъде предоставена.

В писмена позиция посолството на Съединени американски щати в София също предлага подпомагане на българските управляващи, с цел да може причинителят на закононарушението да бъде изправен пред правораздаването.

Днес във Виена уважиха паметта на Виктория Маринова. Представители на медии, на европейски институции и организации, събрани на европейска конференция в австрийската столица останаха в минута безмълвие. На конференцията се разискват провокациите пред публицистиката.
 Антониу Гутериш прикани нападателите на публицисти да бъдат наказвани Антониу Гутериш прикани нападателите на публицисти да бъдат наказвани
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани държавните управления да подсигуряват, че причинителите на закононарушения против публицисти, като убийството н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР