Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш е предложил на Съвета

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш е предложил на Съвета
Коментари Харесай

Гутериш предложи Николай Младенов за специален пратеник на ООН за Либия

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш е предложил на Съвета за сигурност да назначи за специфичен делегат по Либия и началник на задачата на Организация на обединените нации за оказване на помощ в Либия (UNSMIL).
В писмото до ръководителя на Съвета за сигурност се споделя: „ Информирам Ви за желанието си да назнача представителя на България Николай Младенов за мой специфичен представител по Либия и началник на UNSMIL.
 AFP: Израелският боен министър бойкотира пратеника на Организация на обединените нации Николай Младенов AFP: Израелският боен министър бойкотира пратеника на Организация на обединените нации Николай Младенов
Израелският министър на защитата е наредил да бъде бойкотиран специфичният делегат на Организация на обединените нации за мирния развой в Близкия Изток поради крит...
По информация на ТАСС ръководителят на Съвета за сигурност на собствен ред е предложил на държавите-членки на Съвета да изготвят отговор до 23 ноември. Съобщава се, че няма възражения против кандидатурата на Младенов, написа БГНЕС.
Предишният специфичен делегат на генералния секретар в Либия Хасан Саламе се отдръпна от поста през март тази година и повече от 8 месеца мястото остана вакантно поради различия в Съвета за сигурност.
длъжността специфичен делегат на Организация на обединените нации в Либия да бъде сменена от специфичен пратенк на генералния секретар. Новите специфични пратеници се назначават от генералния секретар на Организация на обединените нации, само че единствено след единомислещо утвърждение на кандидатурите от Съвета за сигурност.
Голяма част от членовете на Съвета приканиха на извършеното в сряда съвещание да не се бави повече назначението на нов договарящ по Либия.
 Египет: Засега няма опция за съдействие с Турция по Либия Египет: Засега няма опция за съдействие с Турция по Либия
Турция не е измежду страните, с които Египет сега има подготвеност да си сътрудничи по въпросите на либийското урегулиране, съобщи минис...
Николай Младенов сега е специфичен координатор по Близкоизточния кротичък развой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР