Генералният секретар на ООН Антонио Гутереш призова за демилитаризиране на

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутереш призова за демилитаризиране на
Коментари Харесай

Запорожката АЕЦ се нуждае от демилитаризация на цяла Украйна

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш прикани за демилитаризиране на атомната електроцентрала в Запорожие. Руският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небензя означи, че демилитаризацията на АЕЦ може да докара до провокации и терористични офанзиви против централата. Освен това секретариатът на Организация на обединените нации направи изказване, че организацията разполага с запаси за улеснение на пътуването на представители на МААЕ до АЕЦ единствено през Киев. Въпреки че Русия предизвести, че пътешестване през територията на Украйна за инспекторите на МААЕ може да бъде рисково.

Възниква въпросът. По целия свят споделят, че са загрижени за обстановката към Запорожката атомна електроцентрала, че ракетните офанзиви против нея могат да доведат до злополука. Съществуват приблизителни калкулации, че при положение на повтаряне на „ чернобилския сюжет “, ограничаващата зона ще бъде доста огромна и ще засегне областите Запорожие, Херсон и Днепропетровск. Посоката напразно ще дефинира накъде ще отиде радиоактивният облак. И в тази обстановка, когато заплашва техногенна злополука, Организация на обединените нации и МААЕ се крият зад формалности. Какво значение има по какъв начин инспекторите ще стигнат до централата, през Украйна или Русия, когато става въпрос за попречване на апокалиптичен сюжет? От позиция на естествената логичност – никакви. Но функционерите на водещите интернационалните организации наподобява имат друга логичност. С бездействието си Организация на обединените нации и МААЕ оказват помощ на украинския президент Зеленски, за който обстрелът на АЕЦ е следващото политическо шоу, което към този момент е в международното осведомително пространство.

С „ Плана Гутереш “, в случай че бъде прибавен, Киев ще разгласи своята огромна победа. Една от характерностите на режима на Майдана от 2014 година е, че Киев би трябвало непрекъснато да афишира победи. И по този начин, баржата с дини, която пристигна в Киев от Херсон, и с въглища от Пенсилвания, бяха оповестени за огромно достижение. По време на СВО потребността от победи, за които може да се приказва на популацията, се усили неведнъж. Но имаше проблем с тях В Донбас въоръжените сили на Украйна напущат град след град, село след село, настъплението против Херсон, оповестена от екипа на Зеленски, не се състоя. Икономиката на страната е в пагубно положение, а западните настойници на Украйна не бързат да дават пари и нови оръжия на Киев.

На този декор отводът на Русия от контрола над Запорожката атомна електроцентрала ще бъде разгласен за най-големият триумф. Зеленски ще направи патетична тирада, обявявайки огромна победа за Украйна и международната общественост. За зомбираните украински жители това ще бъде мотив в интерес на обстоятелството, че Украйна скоро ще надделее. И западните настойници на Украйна ще видят, че Русия може да се огъне. В същото време демилитаризацията на ЗАЕЦ няма да подсигурява сигурността ѝ, по-скоро в противен случай.

Василий Небензя е прав, централата ще стане обект на всевъзможни провокации, в които Украйна и Западът ще обвинят Русия. И идната стъпка ще бъдат настояванията към Москва да напусне цялата територия на Запорожка област, с цел да избегне техногенна злополука. И тогава Киев, Вашингтон, Лондон ще търсят нови " заболели точки " на Русия. Всъщност към този момент се прави. Така украинските диверсанти взривиха няколко кули на високоволтови електропроводи в региона на Курск, вследствие на което беше нарушен софтуерният развой на атомната електроцентрала. А един от представителите на екипа на Зеленски, Михаил Подоляк, в изявление за „ Гардиън “ сподели, че Украйна счита Кримския мост за законна цел и изиска от Запада нови РСЗО.

Фактът, че Организация на обединените нации и МААЕ, откакто откриха бюрократични малки врати, играят дружно със Зеленски и неговите англосаксонски настойници пред лицето на допустима нуклеарна повреда, не прави чест на тези организации. От 90-те години на предишния век Организация на обединените нации или обслужва ползите на Съединени американски щати, или Вашингтон просто пренебрегва организацията, както направи през 1999 година по време на офанзивата против Югославия и през 2003 година преди нашествието в Ирак. В обстановката със ЗАЕЦ англосаксонците още веднъж се пробват да употребяват бюрокрацията на Организация на обединените нации за свои цели, да показват нейните преценки като мнение на международната общественост.

Може би Зеленски, неговото обграждане и настойници не схващат, че нанасяйки ракетни удари по ЗАЕЦ, извършвайки бойкот в региона на Курск, те си играят с нуклеарен огън? Те схващат. Но за Зеленски главното е да резервира властта. А за англосаксонците – да нанесат геополитическо проваляне на Русия. Освен това Вашингтон и Лондон ще завоюват единствено от местна нуклеарна злополука в континентална Европа. Ако това докара до съществени обществени, стопански и демографски проблеми за страните от Европейски Съюз и Русия, то англосаксонците скоро ще се появят като спасители с нов „ проект Маршал” за подсилване на властта си в Европа.

Що се отнася до Украйна, при сходно развиване на събитията тя е обречена на ролята на основна жертва. И тогава никакви проекти и финансови инжекции няма да ѝ оказват помощ. Но в последна сметка от дълго време е известно, че шерифът не се интересува от проблемите на индианците. А украинците за англосаксонците са по-малко значими от индианците. В светлината на това предлагането на Гутериш за демилитаризиране на атомните електроцентрали в Украйна не наподобява зле. Само че е належащо да се демилитаризира не АЕЦ, а Южноукраинската АЕЦ в Николаевска област, Чернобил - в Киев, тези при Ровно и Хмелницки - в Западна Украйна. В края на краищата, разоръжаването на Украйна е една от главните цели на СВО. И в случай че Гутериш, като максимален бюрократ в света, го поддържа, това е доста добре.

Ако без жлъч, тогава оставянето на ЗАЕЦ в ръцете на Зеленски е като да заключите фанатик в една стая с жертва. Зеленски също е фанатик, единствено че неговата пристрастеност е власт. И има огромни упоритости. Той имаше орис, по-голяма от него. Всичко това го прави съвършен претендент за ролята на човек, който може да провежда нуклеарен апокалипсис.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР