Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в четвъртък след

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в четвъртък след
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО сложи край на две брутални войни на Балканите - в Босна и Косово

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи в четвъртък след срещата на министрите на защитата на страните членки на алианса в Брюксел, че войските на КейФОР поддържат напъните на дипломатите на Европейския съюз да реализират прогрес в разговора сред Прищина и Белград, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Западните Балкани са район в Европа, в който Европейският съюз и НАТО си сътрудничат доста тясно. Ние помогнахме да се постави завършек на две брутални войни, първо в Босна и Херцеговина, по-късно в Косово. Имаме наше наличие - задачата КейФОР в Косово. Съюзниците се ангажираме да продължим да способстваме за силите, сподели Столтенберг, отговаряйки на въпроси на публицисти от Западните Балкани.

Той съобщи, че на вчерашната среща е имало нови изказвания от страна на някои страни за увеличение на поддръжката за задачата КейФОР и означи, че " се вижда повишаване на напрежението в Косово, освен по отношение на въпроса за регистрационните номера ".

Говорейки за Босна и Херцеговина, Столтенберг сподели, че това е една от страните, които са на път към участие в НАТО. По думите му Алиансът поддържа това, само че решението в последна сметка ще бъде решение на Босна и Херцеговина. Столтенберг добави, че това решение би трябвало да е нещо, което Босна и Херцеговина желае, тъй като " НАТО почита решенията на всички страни, които избират своя личен път ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР