Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви днес, че алиансът

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви днес, че алиансът
Коментари Харесай

Русия обещава реципрочен отговор на разполагането на ракети със среден обсег от НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи през днешния ден, че алиансът ще реагира с координирани „ защитни ” ограничения, при положение на преустановяване на Договора за междинни нуклеарни сили, съобщи БГНЕС. 
В отговор първият заместник-председател на Съвета на федерациите на Русия Владимир Джабаров разгласи, че Русия ще отговори реципрочно на разполагането на ракети със междинен и дребен обхват в държавите-членки на НАТО в Европа.
Междувременно от непрекъснатото посланичество на Русия в НАТО обявиха след съвещанието на съвета НАТО-Русия, че Москва счита опитите на алианса да я упрекна в нарушение на контракта за неоснователни.
Русия акцентира нуждата от въздържаност, обявиха от задачата. Москва удостовери, че в случай че Съединени американски щати излязат от контракта, Русия не има намерение да разполага съответни оръжия в Европа и други райони, до тогава, до момента в който няма американски ракети със междинен и по-малък обхват.
В сряда съветският президент Владимир Путин подписа декрет, с който приключва присъединяване на Русия в контракта. Решението е взето няколко месеца, откакто Съединени американски щати оповестиха, че едностранно напущат контракта.
Договорът за унищожаването на ракетите със междинен и по-малък обхват е подписан през 1987 година от тогавашния руски водач Михаил Горбачов и американския президент Роналд Рейгън. Съгласно съглашението, двете страни трябваше да отстранен нуклеарните и стандартните балистични ракети с обсег сред 500 и 5500 километра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР