Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Русия и

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Русия и
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Русия и Китай дестабилизират Запада

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Русия и Китай популяризират дезинформация за увеличение на въздействието сред страните от НАТО и Европейския съюз и за дестабилизацията им в изискванията на пандемията от ковид.
" Руските и китайските играчи, държавни и недържавни, популяризират всеобщо информация и агитация, с цел да изкривят истината. Това е погрешно отношение ", сподели той в изявление за италианското издание „ Ла Република “, представено от организация БГНЕС.
Генералният секретар на НАТО акцентира, че не вижда „ друга причина за такава агитация и дезинформация “, с изключение на опити за въздействие върху политическите процеси в алианса и в Европейски Съюз и за дестабилизиране на международната конюнктура. Столтенберг не уточни съответни образци за дезинформация от Русия и Китай.
" В допълнение към обстоятелството, че дезинформацията се популяризира посредством изказвания на чиновници от Китай и Русия, съществува и поток от подправени вести от скрити източници ", акцентира Столтенберг, базирайки се на информация за вероятно писмо за евакуиране на групата на НАТО от Литва. Според него " в случай че има свободни медии, дезинформацията няма да завоюва ".
В изявлението генералният секретар засегна съветската помощ за Италия в битката с огнището на ковид. Според него Русия е трансформирала задачата в пропагандна интервенция. " Мобилизирах НАТО и съдружниците направиха доста, с цел да си оказват помощ взаимно в битката против вируса. Като цяло държавните управления би трябвало да решат дали да одобряват помощ от предлагащите я. Но е значимо помощта да не се употребява за дезинформация ", сподели Столтенберг.
По-рано съветският министър на външните работи Сергей Лавров, разяснявайки обвиняванията на Европейски Съюз против Руската федерация по отношение на дезинформацията за ковид, съобщи, че Европейският съюз не е дал нито един факт за хипотетична дезинформация от страна на Русия във връзка пандемията.
Що се отнася до помощта на Русия за други страни в подтекста на пандемията от ковид, съгласно прессекретаря на съветския президент Дмитрий Песков, това е напълно филантропичен въпрос. А заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в изявление за РИА Новости съобщи, че тези, които упрекват Русия в користно оказване на помощ на други страни против COVID-19, се пробват да реализират политически цели или нахално лъжат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР