Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че организацията и

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че организацията и
Коментари Харесай

НАТО не иска нова Студена война и въоръжена гонка с Русия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че организацията и съдружниците й не желаят " нова Студена война и нова въоръжена конкуренция " с Русия, оповестяват Агенция Франс Прес и други медии.

След среща с съветски представители в Брюксел Столтенберг акцентира, че НАТО желае да подсигурява, че разговорът с Москва за осъществяването на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег ще продължи.

Според него няма напредък в диалозите с Русия за контракта.
 Китай не желае нуклеарният контракт САЩ-Русия да е многостранен
Китай не желае нуклеарният контракт САЩ-Русия да е многостранен

Това, което Съединени американски щати споделят или вършат, е от персонален интерес и ползват многостранни правила по селективен метод

Той счита, че Русия нарушава изискванията по контракта със основаването на нови ракети.

" Контролът над оръжията няма да работи, в случай че се съблюдава единствено от едната страна ", има вяра Столтенберг.

Генералният секретар прикани Москва да се върне към и зпълнение на контракта, с цел да се избегне спор.
 Русия: Ядреният контракт, който Съединени американски щати желаят да изоставен, има проблеми
Русия: Ядреният контракт, който Съединени американски щати желаят да изоставен, има проблеми

Подходът на Съединени американски щати бил рисков

По думите му прекомерно рано е да се разисква какви дейности организацията би трябвало да предприеме против Русия , само че съгласно него това е доста сериозен въпрос, който ще бъде разискван от НАТО и съдружниците на по-късна дата.

От 2014 година Съединени американски щати упрекват Русия в нарушение на контракта с новата ракета 9M729 (или SSC-8). Изпитанията на ракетата 9М729, която може да носи нуклеарна и стандартна бойна глава, са приключени през 2015 година В началото при тестването на ракетата е употребена стационарна пускова установка с обхват на деяние 500 километра, което е разрешено от контракта, в случай че ракетата е с морско и въздушно базиране. Впоследствие ракетата е изпитана с мобилна пускова установка в границите на 500 километра.

На 20 октомври американският водач Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати имат намерение да изоставен контракта . Той упрекна Русия, че не извършва изискванията по контракта.

Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват е подписан през 1987 година от президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън и последния руски водач Михаил Горбачов. Договорът от 1987 година лимитира производството, потреблението и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със междинен (от 1000 до 5500 километра) и дребен обсег (от 500 до 1000 километра).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР