Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че е готов

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че е готов
Коментари Харесай

Столтенберг е готов за среща с Вучич

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че е подготвен да се срещне със сръбския президент Александър Вучич, за понижаване на напрежението в Косово, съобщи Анадолската организация.

Столтенберг направи изказването по време на конференция преди началото на двудневната среща на върха на НАТО във Вилнюс, столицата на Литва.

„ Поддържам постоянен контакт с президента Александър Вучич. Готов съм да се срещнем. Загрижени сме за нарасналото напрежение в Косово. Призоваваме страните да деескалират и да се въздържат от предприемане на каквито и да е дейности, които биха могли в допълнение да усилят напрежението в района “, сподели Столтенберг.

Лидерите на 31-членния боен съюз се срещат, с цел да обсъдят войната в Украйна, участието на Швеция в НАТО и стъпките за подсилване на защитата и възпирането на блока.

Сръбският президент Александър Вучич сподели предходната седмица на конференция, че ще изиска незабавна среща със Столтенберг и ще упорства Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да разиска обстановката в Косово. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР