Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг защити днес своята позиция

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг защити днес своята позиция
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО призова за единство в борбата срещу Ислямска държава

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отбрани през днешния ден своята позиция за турската интервенция против кюрдските бойци в Североизточна Сирия, като съобщи, че военният алианс не би трябвало да губи единството си в битката против "Ислямска страна ", съобщи Българска телеграфна агенция.
"Ние не би трябвало да застрашаваме резултатите, които постигнахме против нашия общ зложелател ", сподели Столтенберг на съвещание на Парламентарната асамблея на НАТО в Лондон в отговор на въпроси от делегати на Франция и Италия, съгласно които той демонстрира примирителност към Турция.
"Турция е значима за НАТО...Ние рискуваме единството, от което се нуждаем в битката против Даеш " ( "Ислямска страна "), сподели Столтенберг.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подлага на критика от своя страна съдружниците от НАТО, които обмислят разширение на оръжейното ембарго по отношение на Турция поради интервенцията й в Сирия.
Ердоган съобщи в Истанбул, че е разговарял с немския канцлер Ангела Меркел и с английския министър председател Борис Джонсън, като уточни, че и двамата "не знаят истината " за турската интервенция и са под "сериозен дезинформационен напън ".
Германия, Франция и Холандия към този момент стопираха продажбата на оръжие за Турция, а външните министри от страните от Европейски Съюз разискаха на среща в Люксембург турската интервенция, като се договориха да координират политиките си за доставка на оръжия за Турция, осведоми ТАСС.
"Ние сме съдружник от НАТО. Забележете, че всички тези страни са от НАТО ", разяснява турският президент.
Той уточни, че Турция е застрашена от "терористични " организации в Сирия, имайки поради кюрдските групи, които Анкара счита за свързани с дългогодишния протест в рамките на Турция.
Сирийските кюрди бяха основен съдружник на предвожданата от Съединени американски щати коалиция в битката против "Ислямска страна ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР