Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще остане начело на

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще остане начело на
Коментари Харесай

НАТО ще удължи мандата на Йенс Столтенберг с още една година

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще остане отпред на отбранителния съюз за най-малко още една година. Очаква се решението да бъде утвърдено публично през днешния ден, откакто се разисква сред страните членки през последните няколко дни.

Посланиците на страните от НАТО ще се срещнат във вторник, с цел да съгласуват спомагателния мандат на Столтенберг, оповестява Reuters.

Бившият норвежки министър председател е отпред на организацията от 2014 година насам, като я управлява по време на някои от най-тежките рецесии за сигурността в Европа - в това число съветската инвазия в Украйна и по-ранното анексиране на Крим.

64-годишният Столтенберг трябваше да се отдръпна още преди година, само че изключителните условия към войната и неналичието на консенсус към избора на идващия общоприет секретар удължиха работата му в допълнение.

Въпреки че той към този момент имаше различен стихотворец ангажимент - като предстоящ шеф на централната банка на Норвегия - избра да остане на поста си в управлението на НАТО.

Сред евентуалните му наследници са обсъждани министърът на защитата на Англия Бен Уолъс и датският министър председател Мете Фредериксен, която обществено твърди, че няма интерес към позицията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР