Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че държавните и

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че държавните и
Коментари Харесай

НАТО обяви кога ще е срещата на върха

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че държавните и държавните ръководители на страните от алианса ще се срещнат на 3 и 4 декември тази година в Лондон. Досега бе известно само, че хазаин на срещата за 70-годишнината от основаването на алианса ще бъде английската столица, а през днешния ден датите на съвещанието се оповестяват за първи път.

Столтенберг добавя, че е осведомен с хода на подготовката за срещата след диалог по-рано този месец с английския министър председател Тереза Мей. През 1949 година Англия бе измежду 12-те страни, основали НАТО. В Лондон бе първата централа на алианса, отбелязва генералният секретар, представен в известие на организацията.

По неговите думи това е повода Лондон да бъде определен за мястото, където ръководителите на страните от НАТО ще беседват за бъдещето на военнополитическия съюз. Ще обсъдим актуалните провокации пред сигурността и опциите НАТО да продължи да се обновява и приспособява, с цел да останем дирек на стабилността в идващите години, прибавя Столтенберг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР