Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг реши да свика заседание

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг реши да свика заседание
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг свиква спешно заседание на НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг реши да свика съвещание на Съвета НАТО-Русия на 12 януари. По-рано пресслужбата на НАТО заяви, че на 12-13 януари Брюксел ще е хазаин на съвещание на Военния комитет на НАТО на равнище началници на генералните щабове на страните членки на алианса, заяви БНР. 

Във вторник генералният секретар на алианса сподели, че НАТО предлага на Руската федерация да организира съвещание на Съвета Русия - НАТО при започване на 2022 година, с цел да се разиска обстановката в Украйна.  
Столтенберг отхвърля съветското предложение НАТО да се откаже от разширение
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се опълчи на предложенията на Русия, съгласно които НАТО би трябвало се откаже от разшир...
Прочети повече
В същото време той акцентира, че НАТО в никакъв случай няма да направи компромис с Русия по отношение на правото на Украйна да " избере собствен личен път " и да претендира за присъединение към алианса, както и по отношение на правото на страните от НАТО да пазят останалата част от алианса.  

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова към този момент съобщи, че Москва е получила предложение от Брюксел да свика Съвет Русия-НАТО за разискване на обстановката в Украйна.

Тя удостовери готовността на Русия за пряк разговор с НАТО по плана за съглашения за съветски гаранции за сигурност, изключвайки по-нататъшното разширение на алианса на изток и разполагането на системи за стремително оръжие в непосредствена непосредственост до съветските граници.

Още:
Петков в Брюксел: България споделя позицията на НАТО и Европейски Съюз за Украйна
Новоизбрният министър председател Кирил Петков, който е на посещаване в Брюксел, се срещна тази заран с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг...
Прочети повече
Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР