Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг реагира резервирано на китайското

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг реагира резервирано на китайското
Коментари Харесай

ЕС и НАТО гледат скептично на мирния план на Китай за Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг реагира резервирано на китайското предложение за преустановяване на огъня в Украйна, оповестява " Ройтерс ".

По негови думи на Пекин не може да се има огромно доверие като медиатор.

" На Китай не може да се има вяра, тъй като не осъди противозаконното навлизане в Украйна ", съобщи той в Талин и напомни, че Пекин е подписал съглашение с съветския президент Владимир Путин единствено дни преди нашествието.

От своя страна ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен означи, че Китай не е представил кротичък проект, а някои правила.

" Трябва да ги разглеждате на съответен декор и това е фонът, на който Китай към този момент е взел страна, да вземем за пример с подписването на другарство " без граници " (с Русия - б.р.) тъкмо преди нашествието ", посочи тя.

" Така че ще разгледаме правилата, несъмнено, само че ще ги разгледаме на фона на това, че Китай е взел страна ", добави тя.
 Европейски Съюз сложи алена линия пред Китай - доставките на оръжие за Русия
Европейски Съюз сложи алена линия пред Китай - доставките на оръжие за Русия

В противоположен случай Брюксел даде обещание последици за Пекин

В настрана изказване английският министър на защитата Бен Уолъс пък съобщи, че концепцията, че Китай може да доставя оръжия в поддръжка на нашествието на Русия в Украйна, няма да помогне за разрешаването на спора - нещо, което съгласно него Пекин желае.

" Няма да помогне на мира, в случай че Китай дейно доставя единствената страна, която е нарушила интернационалното право върху суверенитета на Украйна и е направила военни закононарушения ", разяснява той във връзка информацията, че Китай може да доставя оръжия на Русия.

" Но също по този начин съм убеден, че Китай много ясно е посочил, че желае тази война да спре " , добави той.

По-рано през днешния ден  с концепциите си за споразумяване на войната.
 Зеленски чака проекта за мир на Китай и предлага среща
Зеленски чака проекта за мир на Китай и предлага среща

Украинският водач чул единствено " общи неща ", само че е окуражен

В документа, включващ 12 точки, Пекин прикани Русия и Украйна да проведат мирни договаряния допустимо най-скоро и предизвести, че в спора не би трябвало да се употребяват нуклеарни оръжия.

Същевременно обаче в. " Шпигел " заяви, че Русия договаря с Китай за и Пекин е подготвен да изпрати пробна партида от 100 дрона на руснаците през април.

Вчера, че администрацията на Съединени американски щати обмисля дали да разгласява разследващите си данни, че Китай претегля причините за и срещу продажбата на оръжие на Русия.
 Китай: Изпращането на оръжия няма да донесе мир
Китай: Изпращането на оръжия няма да донесе мир

Международната общественост би трябвало да сплоти напъните си за осъществяване на мирни преговори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР