Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг публикува в „Туитър” акаунта

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг публикува в „Туитър” акаунта
Коментари Харесай

Среща на върха: Лидерите на НАТО в обща снимка с Елизабет II

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласява в „ Туитър” акаунта си обща фотография на участниците в срещата на НАТО, която се организира в Лондон.

В центъра на фотографията е самата кралица Елизабет II. Сред водачите на НАТО е и българският държавен глава Румен Радев. До него седи американският президент Доналд Тръмп, а зад него е министър председателят на Македония – Зоран Заев.



Утре следва откровена полемика измежду страните от Алианса за бъдещето на съюза, откакто френският президент разгласи, че НАТО е в мозъчна гибел и експертна група ще би трябвало да дефинира по какъв начин да се реформира. Президентите на Съединени американски щати и Франция към този момент сблъскаха позиции по въпроса.

„ Това беше отвратителна засегнатост към страните членки. Франция най-вече има потребност от НАТО”, сподели Доналд Тръмп.

„ Разбирам, че думите ми са раздрусали много хора. Аз не преставам да заставам зад тях”, отговори Макрон.
Срещата на НАТО в Лондон: Лидерите разискват положението на съюза България има своя самодейност към най-новия член на организацията – Северна Македония
Според българския президент Европейският съюз следва да има личен защитителен капацитет и бързи механизми за осъществяване на решенията, да подхожда освен от позицията на общ пазар, само че и на общ политически блок.

Според Румен Радев думите на Макрон носят болежка и от положението на Евросъюза. Предстои работна група да създаде нов стратегически обзор на Алианса.

„ За тези 7 десетилетия НАТО постоянно е имал опция да се изправи и да откри вярната посока”, сподели президентът Радев.

Утре се чака главната тематика на срещата още веднъж да са разноските за защита.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР