Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова страните-членки да направят

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова страните-членки да направят
Коментари Харесай

НАТО отново призова за повече пари от страните-членки

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани страните-членки да създадат повече за увеличението на разноските за защита и разгласи, че ще бъдат основани нови командни центрове на Пакта.   

„ Ще създадем ново взаимно командване за Атлантика, с цел да помогнем за отбраната на морските информационни линии сред Северна Америка и Европа. Ще създадем и ново командно подкрепление за логистика, укрепване и военна подвижност. Подобряването на подвижността на войските и оборудването е от главно значение за нашата групова защита.  Също по този начин определихме някои спомагателни съставни елементи за наземното командване в Европа за възстановяване на координацията и бързия отговор за нашите сили. Създадохме и нов кибер операционен център, с цел да подсилим нашата защита. През юни министрите на защитата ще решат къде ще бъдат ситуирани новите командни центрове, както и с какъв брой да се увеличи броя на личния състав в тях “, сподели Столтенберг на брифинг след първия ден от срещата на министрите на защитата на страните-членки на Алианса. Той прикани страните-членки да създадат повече за увеличението на средствата за защита:

„ Моето обръщение е, че те би трябвало да създадат повече. Всички би трябвало да създадем повече, тъй като би трябвало да продължим да усилваме средствата за защита, до момента в който стигнем до 2-та % от брутния вътрешен артикул. С това се съгласиха 28-те страни членки през 2014-та година и в този момент чакам те да спазят уговорките си “, сподели генералният секретар на НАТО.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР