Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова европейските страни членки

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова европейските страни членки
Коментари Харесай

Шефът на НАТО настоява Европа да повишава военните разходи заради Русия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани европейските страни членки на военния алианс и Канада да не престават да усилват разноските за защита, откакто алиансът уголемява командния си щаб в отговор на по-агресивната Русия, оповестява " Асошиейтед прес ".

Столтенберг акцентира, че " с цел да бъдат нашите страни сигурни, ние се нуждаем от повече разноски за защита, вложения в основни качества и сили за задачи и интервенции на НАТО ".

В диалози в Брюксел министрите на защитата на страните членки на НАТО би трябвало да разгласят основаването на два нови командни центъра, които да обзет трансатлантическите морски транспортни направления и логистиката и превоза в Европа.

Очаква се Съединени американски щати да поемат отговорност за командването, което ще покрива региона на Атлантическия океан, до момента в който Германия е най-подходяща като разположение за логистичния хъб. Съюзниците евентуално също по този начин ще разгласят стартирането на нов операционен център за битка против киберзаплахи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР