Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова днес Северна Корея

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова днес Северна Корея
Коментари Харесай

НАТО призова Северна Корея да прекрати завинаги програмите си за масово унищожение

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани през днешния ден Северна Корея да се откаже един път вечно от стратегиите си за оръжия за всеобщо заличаване. Той насочи този апел в взаимно изказване с японския министър председател Шиндзо Абе в централата на пакта в Брюксел.

Пхенян продължава тестванията на ракети с все по-голям обхват и това е блестящо нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, както и опасност за интернационалния мир и сигурност, уточни Столтенберг. Северна Корея би трябвало да съблюдава интернационалните си отговорности и да приключи ракетните си стратегии, Пхенян би трябвало да изостави стратегиите си за всеобщо заличаване един път вечно и да се ангажира с разговор с интернационалната общественост, добави той.

Столтенберг заяви, че е получил от Абе покана да посети Токио до края на годината. Генералният секретар означи, че Япония е най-дългогодишният сътрудник на НАТО измежду страните отвън евроатлантическата общественост.

Премиерът Абе заяви, че НАТО предлага Япония да открие своя задача в алианса. Той добави, че неговата страна ще изпрати офицер за връзка в командването на пакта по военноморските интервенции във Англия, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР