Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова днес Русия да

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова днес Русия да
Коментари Харесай

Шефът на НАТО призова Русия да поеме отговорност за свалянето на малайзийския самолет над Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани през днешния ден Русия да поеме отговорността за свалянето на малазийския аероплан с 298 пасажери над Източна Украйна преди четири години, съобщи ДПА.

" Съгласен съм с холандското държавно управление, което приканва Русия да поеме отговорност за злополуката ", сподели Столтенберг, описвайки случая със самолета като " непосредствено следствие " от съветската експанзия по отношение на Украйна.

Холандия и Австралия упрекнаха Русия в свалянето на самолета, откакто интернационален екип от следователи откри, че зенитната система " Бук ", употребена за свалянето на машината, е принадлежала на Русия.
Русия ще проучва изводите на холандскитe следователи за падналия малайзийски „ Боинг ” Заключенията към момента не са дефинитивни
Столтенберг, споменавайки за съветската интервенция в непознати избори, за хакерските атаки и за потреблението на военна мощ против прилежащи страни от страна на Русия, добави, че тази по-настъпателна Русия е едно от най-големите провокации за сигурността, което стои пред страните от НАТО.

Генералният секретар на Алианса увери делегатите по време на парламентарната асамблея на НАТО, провела се във Варшава, че организацията ще отговори на това предизвикателство посредством композиция от въздържане и политически разговор.

На форума във Варшава Украйна и Грузия бяха разказани като близки сътрудници на НАТО, а Столтенберг разгласи бъдеща политическа поддръжка за двете прилежащи на Русия страни.
Международно следствие откри съветските военни, свалили пътническия „ Боинг ” през 2014 година Публикации в обществените мрежи издали навлезлите в Украйна зенитчици от Курск
Същевременно говорителката на НАТО Оана Лунгеску сподели, че в четвъртък ще се организира първият съвет НАТО – Русия след обтягането на връзките сред Москва и Запада поради аферата " Скрипал ", съобщи Франс прес. Срещата ще бъде отдадена на Украйна и е седмата в този формат за последните две години.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР