Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призна значимостта на опасенията

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призна значимостта на опасенията
Коментари Харесай

Столтенберг: Турция има основание да се притеснява за членството на Швеция и Финландия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призна значимостта на опасенията на Турция по отношение на кандидатурите на Швеция и Финландия за участие в отбранителния съюз, като още веднъж акцентира, че тя е " значим съдружник на НАТО ".

" Признавам също по този начин, че е значимо да се отговори на опасенията, които Турция изрази ", съобщи Столтенберг на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария. Той съобщи, че Турция " е значим съдружник ", който е изиграл " основна роля в битката против ИДИЛ и има " стратегическо географско състояние ", което " е значимо за целия Алианс ".

Столтенберг посочи, че " никой различен съдружник на НАТО, с изключение на Турция, не е претърпял повече терористични офанзиви.Трябва да седнем и да намерим път напред ", сподели той.

Миналата седмица Швеция и Финландия публично подадоха молби за присъединение към НАТО - решение, подтикнато от войната на Русия в Украйна, която стартира през февруари.

Но Турция, която е дълготраен член на алианса, изрази възражения против кандидатурите за участие, критикувайки страните, че толерират и даже поддържат терористични групировки като ПКК – организация, оповестена за терористична от Турция, Съединени американски щати и Европейски Съюз, която, съгласно Анкара, е виновна за гибелта на над 40 000 души. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР