Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призна, че подкрепата за

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призна, че подкрепата за
Коментари Харесай

Столтенберг: Подкрепата за Украйна струва скъпо на жителите на западните страни

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призна, че поддръжката за Украйна в сегашния спор коства скъпо на жителите на западните страни, само че означи, че е належащо да се „ резервира и усили “ помощта за Киев. Това мнение той изрази в неделя в изявление за немския вестник Welt am Sonntag, оповестява ТАСС.

„ Нарастващите сметки за храна и сила значат сложни времена за доста семейства в Европа “, сподели Столтенберг. Въпреки това той добави, че е належащо да продължи поддръжката за Киев. В този подтекст генералният секретар на НАТО даде висока оценка на оръжейните доставки на Берлин за Украйна. „ Решителната поддръжка от Германия е от решаващо значение “, сподели Столтенберг.

„ Всички ние би трябвало да увеличим помощта си за Украйна ", сподели той. „ Това ще помогне на украинците да отстояват правото си на самозащита ". В същото време генералният секретар на НАТО означи, че " е допустимо да се укрепят позициите на Украйна на масата за договаряния, в случай че ѝ се окаже военна поддръжка ". „ Най-добрият метод да подкрепим мира е да подкрепим Украйна “, сподели Столтенберг.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР